..občasnosti..

..občasnosti..

Anotace: v inspiraci Enigmana / dopsaný koment k básni "o halení"

Sbírka: ..oživlé vlny..

Občas jsem přeplněna nádhernými stavy!
A dávala bych do všech stran a všem
a přesto zůstalo by ve mně víc než dost
A tenhle čas mě do polohy svojí vábí
kráčet svým světem, v kterém kdokoli je host;

kdy zahalenost odhaluje nadýchaný krém
co přizdoben je snítkou větrného vlání
v poháru bezedném o hojnosti s bělostí kopretin
které svou hebkost přinesly na chvíli, na počkání
by v parapleti nad hlavou halily slabost z chuti vin…

***

Občas / tak jako nyní / jsem přeplněna touhami!
A dávala bych do všech koutů prostoru i těla
a přesto zůstalo by ve mně víc než dřív
A v tenhle čas mě všechno z Tebe omámí
že myslím stačilo by gesto, jímž bys zlehka kýv´;

a sama nadýchaná krémovost by rázem rozuměla
ve všech svých spirálkách své zvláštní stočenosti
v průhledném poháru s přízdobou lučních krás
které se s chutí rozvily ku střežení těch lahodností
dezertních pochutin, jež horký ret by nepropás´…
Autor šuměnka, 09.12.2010
Přečteno 383x
Tipy 33
Poslední tipující: enigman, Noc17, ZILA78, NikitaNikaT., la loba, hašlerka, Psavec, Špáďa, Květka Š., Tamara, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ob čas...

09.01.2011 15:56:00 | enigman

Nejenom občas, ale vždy znova
kouzlem slova ozdobíš čas
ze svého poháru bohatě dáváš
a vůbec neubývá...
ST

09.12.2010 08:44:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí