Obětní beránek

Obětní beránek

Anotace: Ábelova oběť...

Pohanským bohům podle zvyku
raněné zvíře na oltář.
Bez skrupulí a bez pomníku.
Bez nároku na svatozář.
Ovečko bílá, vyděšená,
než bude konec tvého žití,
než budeš stínem zaslepena,
než tě smrt do náruče chytí,
utiš se, utiš svůj pláč, malá.
Buď šťastná, že si mohla žít.
Byťs svou roli jen chvilku hrála.
Teď čekej věčný šedý klid,
o kterýs nikdy neprosila.
Je nutno uzavírat kruh.
Dnes já jsem oběť, moje milá.
A láska, láska je můj bůh.
Autor Descardea, 09.12.2010
Přečteno 460x
Tipy 12
Poslední tipující: Eru Alonnar, Flamy, James Libustka, Behemot, čas.běží, CULIKATÁ, Zasr. romantik
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pokud se nepletu, Ábel byl pastýř. Obětoval Bohu ovci- obětního beránka. Třeba to jsou jen moje nelogický asociace, oprav mě, jestli se pletu :-)

13.01.2011 11:27:00 | Descardea

jen nevím proč zrovna tě napadla Ábelova?

10.01.2011 22:22:00 | Eru Alonnar

ta báseň je fakt super...přesně podle mého gusta!...seš šikulka!

14.12.2010 17:51:00 | Behemot

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí