Romantika

Romantika

Anotace: Co je to vlastně romantika? Pro každého něco jiného. Toto je jen pokus o vyjádření pomocí veršů ... Rád přijmu jakoukoli kritiku :)

Světlo jasnější než všechny hvězdy nebes,
oheň plamenější než samo Slunce,
ráno veselejší než všechny kabarety světa,
louka rozkvetlejší než jarní sad.

I barva rudá a spalující vášeň,
i světlo svíce a teplo krbu nedalekém,
i vůně dřeva a čisté přírody,
i chtíč a něha - a pocit svobody.

I rosou pokropená tráva,
a víno skvělé chuti,
ba dokonce chvíle nezapomenutelná,
a samozřejmě – ladné dívčí vnady.

I pocit samoty ač obklopen přáteli,
i zpěv ptáků ve velkoměstě,
i touha pomoci ač nemohoucí,
i touha přátelit se – leč samotář.

I tóny nejlepších orchestrů světa,
i pletenec těl milenců jichž touha neutuchá,
i splněné přání jež nebylo vysloveno,
i padající hvězda jež nebyla spatřena.
Autor štěky, 21.12.2010
Přečteno 333x
Tipy 4
Poslední tipující: strašidýlko-střapatý, CULIKATÁ, Mbonita
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí