Slib věrnosti

Slib věrnosti

Anotace: ...to mě jen tak napadlo...

Věrnost si slibujeme od dnešního dne na věčnost. Věrnost, lásku, úctu a oporu jeden v druhém ať máme. Samotu a stesk na věčné časy do minulosti uvězníme, ať dlí tam a život náš již svou trpkou chutí neotravuje…

Ten kdo však tento slib poruší a krutou zradu tak do srdce druhého, jak dýku ostrou, zarazí, ať do nejdelší smrti navěky je proklet. Nikdy ať nepozná klidu, štěstí a nové lásky. Jeho srdce ať žalem se souží, jeho očima ať potoky slz proudí…

Naopak ten kdo lásku nezradil, a slib co dal, nikdy nijak neporušil, a čest svou tak neposkvrnil, ten ať novou lásku najde. Věrnou, silnou a trvalou. Ať štěstí jemu neuteče, nikdy ať se samotou nesouží a život ať mezi prsty mu neproteče, jak proud dravé řeky, jenž po stálosti netouží…
Autor Snící čarodějka, 24.12.2010
Přečteno 427x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí