Lethée

Lethée

Anotace: Pro K. snad jednou si to přečte...

Ve vlasech, ach Vám hraje vánek,
kráska v očích schována,
napospas tmě, bez příběhů hvězd,
nad propastí stojí, ach stojíte nad propastí.

Toužebně chtěná ve Vás, v ňadrech chvějících,
snad sen, kde andělé snáší se z nebes,
bez, beze všech ctností a radostí,
kde jen Vy, Vy v očích se ztrácející.

Kde bylo konec příběhům bez konců,
jen v počátku snění, pod nádechem snů,
přikrývka z peří, místo z objetí hřejivých,
oči slzí, ach Vaše oči také jednou slzí.

Lethée, Vy přesmyčko několika jmen,
toužebná v skrytech jasných významů,
vždyť na slovech jen teď záleží,
Lethée, Vy přesmyčko několika múz.


Slova řvoucí na koncích řádků,
múza múzu nikdy sama netvoří,
to opěvování ze stran bláznů,
z básníků pro lásku pošahaných.
Autor Láďa, 24.12.2010
Přečteno 291x
Tipy 8
Poslední tipující: Zasr. romantik, James Libustka, CULIKATÁ, zenge, ziriant
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí