Vánoční

Vánoční

Anotace: První letošní Vánoční báseň

Jsem sama na Štědrý den,

smutně hledím dálkou ven.

Smutně hledím dálkou ven,

na pozemek, jenž je zasněžen.

Pozemek srdce mého

a kilometry drátu ostnatého.

Jsem sama i na Boží Hod,

do nebe to je jen jeden schod.

Jsem tak blízko Pánu Bohu,

že necítím svou zlomenou nohu,

že necítím v hrudi kus dřeva

a že ke sněhu přimrzaj mi střeva.

Má duše skoro vyhasla již,

přijď, pomodli se a stluč nad mou hlavou kříž.

Zkrať mé pomalé umírání

ať to máme z krku do svítání...
Autor Grizzzelda, 25.12.2010
Přečteno 296x
Tipy 2
Poslední tipující: al-pacino
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí