Zklamaný básník

Zklamaný básník

Srdíčko v písku
nakreslil básník
zklamaný životem.
Vždy věděl, jak moc je svět krásný
přesto však trpěl.

Srdíčko nakreslil,
co dívá se na svět jen napůl,
tak jak jen může vnímat
po tom co má za sebou.

Půl Lásky,
tak neopětované,
nenaplněné jak
dětská přání
plná nadějí
a dětských fantazií.
Světů tam v dáli,
co básník zná,
ty světy,
o kterých píše a které tak rád má.

Píše a skládá
a ztrácí se v umění
jak dívka
v první Lásce.
Rým za rýmem
v slzičkách zklamání.

Verše plynou
a básník stále hraje
ty rýmy na papír,
co dokresluje
památku na Lásku
zlomenou v půl.

Zklamaný básník
se srdcem napůl,
smáčeným v smutku,
trpícím v ruinách špatných svých skutků.

Tak skládá a dává srdce
do veršů,
do rýmů,
do krás a do stínů
básní.

...

Až Bolí ho z té krásy srdce.
Autor Philosophic Theory, 27.12.2010
Přečteno 397x
Tipy 8
Poslední tipující: Fungal, Cassée Moteur, Samantha Graham, Ejí, al-pacino
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí