Pod širákem...

Pod širákem...

Anotace: Bylo psáno mou rukou v době, kdy mi bylo smutno...

Teď je pozdní večer...
Slunce šlo sladce spát,
a jak sklání se dnešní den.
Pojď hned se mnou ven.

Ty stromy šumí tiše,
a jak kroniku slůvek píše.
Podívej se, cvrčci si povídají.
Děti jako broučci si hrají.

Lehni si na jemnou trávu,
jsme pod nebem širým.
Pozoruj tu pravou krásu,
a hladí Tě slovem hebkým.

Ta jasná noc přichází,
nechť se vznáší Tvá duše.
Ach, plné nebe hvězd září.
Tvůj úsměv svítí na tváři.

Tobě ukápla slzička štěstí,
padá do vody, a jemně vlní.
A jak třpytí se voda lunou.
Tolik radosti k Tobě letí.

Úplněk, jenž vypráví o lásce,
a krajina záře jako v pohádce.
Hvězdy zpívají libou píseň,
kolébavku na dobrou noc.

V srdci Ti hraje melodie,
jsou to tóny jemného vánku.
Cítíš slůvka krásné poezie,
přivedou Tě do hloubi spánku.

Zavři svá víčka, máš jít spát.
Mám přání, dobrou noc Ti dát.
Noc pro Tebe má pohádkový sen,
zhasla se svíčka, hasl i noční den.
Autor JsemMaličký, 21.01.2006
Přečteno 531x
Tipy 3
Poslední tipující: Bíša, Pešulka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (4x)

Komentáře

Chybí melodie...taky mi připadá, že některé ty verše jsou moc nucené...60%

02.02.2006 07:42:00 | Muad Dib

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí