Skladateli

Skladateli

Anotace: pochopila až teď..

Z prvních tónů ourvertury
vím, že není z partitury,
hraješ bez jediné noty,
zníš mi cize, ne jako ty.

Tvoje city slyším v mollu,
v tónech soprán saxofonu,
v hoboji a v klarinetu
rozeznávám druhou větu.

Zmatek střídá příčná flétna,
tympány zní jako Etna,
značí hádku, umíření
v tóny houslí rychle mění.

Harfou začneš větu třetí,
zní jak ptáci, kteří letí,
pokračují smyčce zase,
slyším drobné chvění v hlase.

Závěrečná věta končí,
zvedáš vzhůru - ke mně oči...

Jsi skladatel Osudové,
vše je s tebou pro mě nové,
jsem tvou dirigentskou hůlkou,
jsi mou věrnou druhou půlkou.
Autor Jamesow, 03.01.2011
Přečteno 429x
Tipy 6
Poslední tipující: Šerák, Alasea, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Každopádně parádní dílko... palec nahoru:)

23.01.2011 10:47:00 | Šerák

Třeba ještě není pozdě. :-)
Něco takového přeci musí ocenit každé srdce...

07.01.2011 19:12:00 | Alasea

jen kdyby bylo napsáno dřív... :-(

03.01.2011 20:55:00 | Jamesow

Hezké vyznání, přímo hudební:-))

03.01.2011 20:54:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí