Podstata lásky

Podstata lásky

Anotace: Kéž by láska byla taková, jak ji známe z knih.

Láska? Jaké krásné slovo!
Významů má na tisíc.
Je jak víno, je jak droga.
Citů kouzlo sobecké je -
žádáš při něm víc a víc.

Její oči slova loudí,
z počátku to nevadí.
Milenci si povídají,
netuší, že příliš brzy
jim čas roubík nasadí.

Ráda ti dám svoje srdce.
Mé navěky budeš mít.
"Nelžeš?" Tak otázka nezní.
Tuze rádi nechají se
těmi slovy ošálit.

Její plamen krásně hřeje,
láká; "Jen pojď ke mně blíž!
Pohlaď mě, ty pošetilý,
když tomu tak pevně věříš,
že si prsty nespálíš."

Láska je krb, kam přikládám
dřeva planých nadějí.
Kéž si jednou uvědomím...
Čím je oheň mohutnější,
tím vyhoří rychleji.
Autor Arakanga, 10.01.2011
Přečteno 312x
Tipy 2
Poslední tipující: jondys, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí