nad roztřískanou

nad roztřískanou

Anotace: ... kytarou ...

.
nad roztřískanou kytarou
opíjí se počasí do úplna
a dál jenom smutní
už nechce žádné
co byli bohy

jen Pan se přišel sklonit
se svou flétnou mezi tóny
marně pod parou
čekáme na Jima

už nikdy ...

a zima protřásá
do sytosti synkopami
kosti předházené vinám
do nahého klína

už netřesou s ním

snad právě proto
hledáme s Panem
sami Jimovy rytmy
o tóny píšťalky
a o kamínky
zajiskřené
do nikam

a do dálky

až k růžovým prsům
možná Jitřenkám
zavoní i síra
v divém roji
ze vzpomínek
o protkané nitky
budoucnostmi
pod měsícem
si zajiskřila
a vyznání
pro dny
první
mají
přesčasy
i noční

asi
už víš
jak Jimmy
svou kytaru
právě naladil
a tou pěnou
chodila jsi
ve skále
nová



budeš
sama
.
Autor a_tao, 16.01.2011
Přečteno 339x
Tipy 18
Poslední tipující: labuť, hašlerka, Mbonita, Lota, CULIKATÁ, Sweet KiWi, zenge, strašidýlko-střapatý, WhiteSkull
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Loti,
děkuji za hezký okamžik
z přihrádek Tvých
tajemství

16.01.2011 16:10:00 | a_tao

Kytara album melodií
Čestný pomocník na frontě života
V útlé její hrudi radost s bolestí klokotá
Na skřipci strun se nahý člověk svíjí

Když už jsi ztratil všechno
Když už jsi docela sám
Když štěstí v duši máš
Píseň při kytaře soustrastný i radostný telegram

Nevěř tomu, nevěř
že nástroje jsou ze dřeva
Jsou z našich slz
Dovedou mnohé vracet, jako nikdo jiný

(z mého šuplíku) :-)

16.01.2011 11:16:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí