..myšlenková..

..myšlenková..

Anotace: opět Enigman

Sbírka: ..splétání pramenů..

S t á l a
jsem ledabyle opřená
s větrnou hučkou na pačesech
zralá i rozhýralá
větrná dívka, stařena
s pohledem do imprese

a sledovala okolí
bez známky zájmu, mimochodem;

v myšlenkách sopek vrcholy

ostrovy četné na východě

červenobílé chocholy

azur a tyrkys v modré vodě
v odrazu skelných fazolí…

a nejspíš právě myšlenka ho udeřila do zátylku
až na okamžik střetli svoje pohledy

jen vyplivla z úst žiletky
a jazyk ostrý jako pilku
co nebyl zvyklý na medy
vmotala do té zápletky…
/ aniž by dala všanc mu jeho mokrou dýlku /

„Znám zemi draků“
pravila…
/ též mimoděk
v svém myšlenkovém rozpoložení
jen jako nutnou poznámku
jak šifru znaků

zhoupla se v bocích / zíral na ni věk

než natáh´ liány, by ustál její vábení
opět rozluštil hádanku
vyhledal cíl

pak rozechvěl se jako silné zemětřesení
zvedl ji jako tsunami
než by se mu zas ztratila…

A pak jí šeptem oznámil;

..na Kalimantan míříme, má Fullereno spanilá..
Autor šuměnka, 21.01.2011
Přečteno 406x
Tipy 29
Poslední tipující: Mbonita, ZILA78, Jiná, zelená víla, jedam, Helena Lovecká, Květka Š., Skalsky Pavel, Kars, labuť, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

souladná...:-)

ST

21.01.2011 21:39:00 | Mbonita

vy jste tedy super dvojka :-)

21.01.2011 16:59:00 | zelená víla

Pěkné..

21.01.2011 11:28:00 | Květka Š.

Pěkně si tu létáte:).Krásná.

21.01.2011 08:12:00 | CULIKATÁ

moc se mi líbí
ST

21.01.2011 06:40:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí