Krystalické vzpomínky

Krystalické vzpomínky

Anotace: tak to vnímá mineralog

Oslepující plameny skály
v ohňostroji ametystů
a myriády hvězdiček
šlehající do nebe.

Tady jsme se objímali
krystalickou rozkoší
v požáru žhavé lásky
milováním drahokamů.

Hledali jsme poklady
našli je sami v sobě
věčně jsme chtěli hořet
vše stravujícím požárem.

Však nevděčný svět
zničil naši drůzu slasti
a rozbil ji na dvě části
co o sobě nic nevědí.

Zůstaly jen ostré střípky
větrem hnané plání touhy
odváté tam do věčnosti
kde až smrt je zase slepí.
Autor casla, 27.01.2011
Přečteno 276x
Tipy 14
Poslední tipující: šuměnka, Sladkalu, Kapka, Zasr. romantik, Any 4, Květka Š., CULIKATÁ, Helena Lovecká
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

drahokamy jsou pozůstatky slasti
v syrovém pojetí
když drůza vzniklá nad propastí
prožije rozkoš v napětí...

19.02.2011 19:07:00 | šuměnka

Jo..
a ST

28.01.2011 22:37:00 | Kapka

Zůstaly jen ostré střípky
větrem hnané plání touhy
.... ještě že tekutiny obrušují hrany :-) zajímavé mineralogické přirovnání ... ST

27.01.2011 23:53:00 | Helena Lovecká

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí