Pořád tomu nevěřím

Pořád tomu nevěřím

Anotace: ..jestli tohle je ten Osud..

Nikdy jsem nevěřila v plavbu dvou náhodných osudů,
co střetnou se uprostřed širého oceánu,
utečou od všedních lží a zatracených bludů
a vlnky v srdcích rozhoupou ze strany na stranu…

tak, že ještě dlouho trvá
než se hladina uklidní…

Nikdy jsem nevěřila na pohádky, kde dobro pikle kuje
a zlo zahání tam kdesi pod kořínky rákosu,
ale tohle přece je…nádherná, živá, v přímém přenosu,
jedinečná pohádka, co se nikdy nezopakuje…

protože se odehraje další…

Nikdy jsem nevěřila na odrazy v blízkých očích,
co řasami se třou o ty druhé lesknoucí,
že snadno tam za břehy zorničkami vkročí,
kde budou jak neplavci dlouho tonoucí…

protože v nich plavat snad ani nelze…

Nikdy jsem nevěřila na delší úsměv a radost bez ustání,
na příjemný mráz běžící po zádech
rozpoutaný hřejivou lidskou dlaní,
co stopy zanechává…ještě v dalších spousta dnech…

ze kterých se vytrácí velmi pomalu…

Nikdy jsem nevěřila na silná přitisknutí,
z nichž dech v plicích se jak opilý motá
a na vlahých rtech vyvěrává v pnutí…

Nikdy jsem nevěřila na pravé krásy života…

a ještě pořád mi to úplně nedochází…
Autor Jiná, 31.01.2011
Přečteno 391x
Tipy 36
Poslední tipující: Demedalex, Noc17, strašidýlko-střapatý, dream in emptiness, hašlerka, Mbonita, Tamara, Agniezka, šuměnka, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je krásné pozorovat

jak Tě štěstí rozněžnilo

malá moudrá

vílo....:)

02.02.2011 15:08:00 | Noc17

...Určitě?..Nevěřím, že bys byla takový nevěřící Tomáš :-)) ***ST***

31.01.2011 20:34:00 | Tamara

a já jsem vždycky věřila na všechno a všem!
/ a proto jsem tak často zaskočena
vlastně téměř pořád, denně i několikrát /

a budu věřit dát, sic pod nohama zem
však hlava v oblacích, jsem žena
co vírou byla stvořená. a zrada nenechá ji zviklat...

31.01.2011 19:38:00 | šuměnka

proč utápíš se v nevěření
o tom přece život není

31.01.2011 16:42:00 | Kars

Opravdu?:))Moc hezká!

31.01.2011 16:33:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí