Otázka

Otázka

Anotace: Po delší době jedno konečně dopsané dílo. Zamyšlení nad životem a vztahy.

Pokud chápeš význam lásky,
pak pouč mě, prosím.
Mně dělají se často vrásky,
když květy na práh nosím.

Přijde žena v hávu krásy,
toho obrazu máš plnou hlavu.
Je jak bohyně tvé spásy,
jako vánkem u splavu.

Však pár let uplyne,
čas nikdy nic nevrátí.
Vášeň v otočce pokyne
a kráska tvá tě zatratí.

Tak přijde bolest rozchodu,
to každý znáte sám.
A zase spíláš osudu,
v ruce poloprázdný džbán.

Pak do prázdna samoty,
přijde dívka nesmělá.
A čekáš další trampoty.
Jak tato si tě předělá?

Já se proto bojím čtenáři…
Má to někde konec?
A je ten v krásném oltáři,
či lásce zvoní zvonec?

……

Víte to někdo?
Autor Tomikk, 03.02.2011
Přečteno 384x
Tipy 6
Poslední tipující: CULIKATÁ, Gabrielle, Tesk
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Přijmy lásku budoucnosti,
nebezpečí v minulosti...
Neopakuj chyby!
Vymaž slovo "kdyby".

07.02.2011 20:44:00 | duše v plamenech

Myslím, že na to není jasná odpověď. Ale láska je věčná!

03.02.2011 17:32:00 | Tesk

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí