PŘÍBĚH MÉ LÁSKY

PŘÍBĚH MÉ LÁSKY

Anotace: Myslím, že název říká vše...

Jsi stříbrná hvězdička
na nekonečném nebi,
co je tak maličká,
že o ní nikdo neví.

Strašně jsi mi vzdálená,
snad na tisíce mil
a pavučinou svázaná
jenž černý pavouk vil.

Kdysi dávno jedenkrát
padla jsi mi do oka,
to já byl ještě mlád,
tys byla prokleta.

Smutně dumám, přemýšlím
jak nahoru za tebou,
na čem to jen poletím
tou hvězdnou výšinou?

Snad na křídlech zlatých andělů,
ale kdo mi je teď dá?
Když pán těch moudrých serafů
svůj meč pozvedá.
Autor Muad Dib, 25.01.2006
Přečteno 349x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobře se rýmuje bez vady... Na básni na dobrou noc kolísají rýmy.

25.01.2006 20:59:00 | JsemMaličký

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí