Miluji malování- maluji milování

Miluji malování- maluji milování

Anotace: S nádechem dechu vonícího láskou...

Překrásné to umění- malování.
Přesvaté souznění- milování.
Kdo umí malovat, vystihnout děj,
snad umí i milovat, a věřit v něj?

Malovat barvami plnými něhy,
milovat láskou co nezná své břehy,
malovat, milovat spřízněnou duši,
se ctí, jak se patří a jak se sluší.

Umění malby však spočívá na lásce,
objevu vzoru, inu prostě na krásce,
jenž vnukne malíři představu krásy-
křehounká dívenka s plavými vlasy.

Malba byť taková, či jiná snad,
neskrývá nečestnost ni žádných vnad,
Přiláká diváka jak láska horoucí-
obdiv a úžas, planý či matoucí?

Z dívky na obraze nespouštíš oči
Jsi jak přikován, ale svět se točí
Nečeká na tebe, čeká na můzy
Přeludy, nádhery i lidské lůzy..
Autor Lina, 10.02.2011
Přečteno 345x
Tipy 1
Poslední tipující: Čoki
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí