Vlčí mák

Vlčí mák

Anotace: Nejlepšímu kamarádovi

Hledala jsem růži
na louce plné květů
rty utopené v růži
já hledala ji, je tu?

Vedle mě kvetl mák vlčí
a já slepá se rozhlížela
a dálky rozmazané mlčí
proč jsem to podstatné neviděla?

Dálky jsou nejisté
netřeba je chytat
to blízké je na dosah
proč s jistotou hýbat?

Rostl tam obyčejně
beze vší vznešenosti
a přec nevypadal stejně
k mojí překvapenosti

Jiný toho druhu
nebyl opodál
v květinovém kruhu
zářivě se smál

Chtěla jsem ho utrhnout
pro potěchu, něhu
život by mu pak nevrátilo
ani tisíc stehů!

Nechtějte vlastnit -
tím zabíjíte druhé
i já nechala kytku žít
s vědomím že nebude moje

Můžu jen věřit
že neutrhne jej jiný
že mi po něm nezůstanou
jen ze vzpomínek stíny...
Autor A'tuin, 16.02.2011
Přečteno 359x
Tipy 8
Poslední tipující: její alter ego, jvacl, Gabrielle, CULIKATÁ, Trystan ap Tallwch
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí