..badatelská..

..badatelská..

Anotace: aneb, když není schůzka naslepo :)

Sbírka: ..splétání pramenů..

P o s l a l mi krabičku na křídy
V ní mapku, odkud hodlal vyjet
a dávku fantasmu…

Plán trasy zněl;

směřujeme do Lemurie
A odsud pak do bájných míst Atlantidy

a na zastávce mezi nimi ke ztracené Mu

/ ty budeš kroky vést, já budu badatel…/



Lodě s plachtami křídel motýlích
jak od hodiny snění…

Na smaragdovém moři
plujeme vlnám za výstřih
k obzoru vzkříšení i zapomnění
představy jiskří, planou, hoří
a ryby létající máme nad hlavou
Poseidón chrání nás spřízněnců záplavou
s kterými do hlubin se pokoušíme nořit…

Časová přesmyčka se objevila náhle před námi
jak zrcadlo, co odráží děj zpátky
letíme spirálou
do časů kultury to neznámý
mostem, jenž rozhodně je dlouhý jako krátký
turbínou rychlou jako pomalou
po proudu k provinciím deseti, které nás omámí…

…a pohled, který spojil nás, byl v smyslu horkosladký…
Autor šuměnka, 20.02.2011
Přečteno 385x
Tipy 31
Poslední tipující: ZILA78, Mbonita, zenge, j.c., danav, labuť, Dota Slunská, Špáďa, Helena Lovecká, la loba, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kdo ví za čím jde nebloudí:-)

22.02.2011 20:58:00 | Mbonita

Vlny ve výstřihu jsem si dovedl předsatvit již odedávna,
ale ten Tvůj jakoby inverzní obraz je opravdu originální. Tvá cestovatelskomilostná fantazie opět řádila na plný pecky!

20.02.2011 21:13:00 | Špáďa

šuměnko,jako vždy...moc pěkné
===ST==

20.02.2011 10:32:00 | Květka Š.

No je to takové rozevláté, jako cesty samy...:-) Hezké

20.02.2011 10:17:00 | hatlapatla

Na smaragdovém moři
plujeme vlnám za výstřih
k obzoru vzkříšení i zapomnění...

Hezké....S.T.

20.02.2011 08:38:00 | ZILA78

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí