Ohnivý koník

Ohnivý koník

Anotace: Inspirováno i slunečními paprsky

Sbírka: Green Perivale Love

Polední jehlice
propalují listí stromů
záměrně a naléhavě
ve snaze nahlédnout
dolů na údolí tvého těla
ve kterých se
klidně
a bez zábran
pase
ohnivý koník.

Nespěchá
spásá tě pomalu
chloupek po chloupku
přechází
z nížin na pahorky
tam a zpátky
až se zcela nasycen
zastaví u jezírka zapomnění
kde nejdříve dlouho pije
až se voda rozčeří
a pak
s radostí v očích
zahrábne kopýtkem
do vlhké půdy
tajemné znamení.

Tu voda se odstoupí
koník se nediví
s touhou v očích
a nozdry na prasknutí
vdechujíc známou vůni
pozoruje prastarý rituál
než slavnostně
s hlavou hrdě vztyčenou
vstoupí
do odemčené
rajské zahrady...
Autor Wincent, 26.02.2011
Přečteno 376x
Tipy 3
Poslední tipující: isisleo, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-))..

08.04.2011 08:23:00 | isisleo

Do rajské zahrady milování
půvabné jarní láskohraní:-))

26.02.2011 14:47:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí