Pocity

Pocity

Anotace: Básnička o zklamání a o touze po lásce

Bloudím nocí,
Nemůžu spát.
Čí kouzelnou mocí,
Nechám si o tobě zdát…

Mám bezesné snění,
Sny se kryjí pod roušku temnou.
Kdo mé trápení změní?
Pro koho obětuji svou tvář jemnou?

Otvírám kroniku do své mysli,
Tužkou je tam napsáno,
že v knihách je zapsáno,
že láska otupuje smysli.

Proč trápíš mou duši?
Proč do ní bodáš kuší?
Proč trápíš mé tělo?
Vždyť pochopení by jinak znělo?

Začni chápat,
budeš mím.
Přestaň tápat,
budeš zlým.

Pochopíš, až mě ztratíš.
Zapomeneš? Zase se vrátíš?
V paměti měj vryto,
To, co v srdci mém je skryto.

V srdci mám závěje,
Od bílého sněhu,
Proč měla jsem naděje,
Že zažiji něhu?

Bohužel,
Tohle už někdo zkoušel,
Škoda, že neuspěl na chvíli jen,
Proč je tohle všechno jen sen?
Autor Melcoirë, 01.03.2011
Přečteno 288x
Tipy 4
Poslední tipující: Neldor, Taffe, ilona, Druza
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí