Noční jiskra

Noční jiskra

Anotace: ...

Je jedno
kdy a co
minulo a ještě mine
vždyť víš dobře lásko má
že pevný bod se nikdy nevytratí
ani v kouři mlžné slepoty
když slepý hluchý
již neslyší svou bílou hůl.

Je jedno
kdy a co
má ruka napsala a ještě napíše
vždyť víš dobře lásko má
že v pevném bodu
již jednou naše duše splynuly
a tak to je a bude navěky.

Lásky byly totiž vymyšleny básníky, kteří převyšují o sto loktů postavy lidské.

GASTON LEROUX – FANTOM OPERY
Autor Jan Urban, 02.03.2011
Přečteno 538x
Tipy 15
Poslední tipující: jvacl, casla, janewe, Jats, Radek.oslov.Šafárik, ilona, jitka.svobodova, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta báseň je moc krásná, a za ten citát děkuji. Poprvé si při svých 162cm můžu připadat jako obr. :O)

19.12.2013 14:31:32 | Tichá meluzína

Ten citát na konci je opravdu zvláštní… ***

09.03.2011 23:29:00 | janewe

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí