Planétka Marmulla..

Planétka Marmulla..

Anotace: MPC č. 711, presne pred sto rokmi ju objavil J. Palisa z Opavy

Nemal som poňatia, aká je Marmulla
vznešená skala
z poprsia z mramoru červeň pier našpúlia
sny, ktoré sála

z privretých viečok na krížencov s hviezdami
zlatými v čele
s lesklými krídlami, neostať - nedá mi
ustrnúť cele

mágiou jej otvárajúcich sa očí, ach
viem, je to Ona
tá, čo ju nemôžem v prízemných končinách
nájsť.. mramor lona
Autor Petbab, 05.03.2011
Přečteno 317x
Tipy 10
Poslední tipující: PIPSQUEAK, šuměnka, Kars, labuť, Mbonita, Květka Š., NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Naozaj pekná

06.03.2011 13:32:00 | Kars

Je to dost osobní, pocitové...hezké.

06.03.2011 10:22:00 | hatlapatla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí