Přirovnání lásky

Přirovnání lásky

Anotace: Něco na literární soutěž

Přirovnání lásky

Jak dvě skořápky
Uprostřed moří
Jak stránky z románů
Co jedné noci hoří

Jak data v kalendáři
Která den za dnem běží
Jak voják od Maratonu
Co dobíhá stěží

Tak přirovnávám onu
Onu jedinou-lásku
Měsíc v úplňku i novu
A ona visí na vlásku

Ona z měsíce čtvrti
Stvoří úplněk, co nemizí
A v cele smrti
K životu vybízí

Z pocitů smíšených
Jak lidé na Václaváku
Motá se občas hlava
Co má na kahánku

V mládí nás zraňuje
Ve stáří hřeje
Životem lidí putuje
Jak kometa vesmírem

Na těchto základech
Snad můžeme stavět
Jak řekne nám pan Liška
A k tomu ještě dalších pár vět

Ale na lásce svět postavit
To možné nebylo a není
Nezbývá než muset to strávit
A dál žít ve snění

Snít a neprobrat se ze snu
Ze snu, kde láska hraje
Roli hlavní a kdo jiný inu
Když o ní to celé je

Každý ji máme jinou
V srdci, či fyzickou
Na stránkách románů
Nebo v americké komedii
Prožívejme ji bez plánů
A prosím vás
Ne jak v Shakespearovské tragédii
Autor kukopr, 06.03.2011
Přečteno 1750x
Tipy 1
Poslední tipující: Gringer
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí