JSI

JSI

Anotace: Jedna z mála hezkých básní , co vám mohu nabídnout.Slova jdoucí z mého nitra.

Srdce tvé plá více,
než všechny hvězdy v noci.
A že jich na tisíce!
Mou vášeň držíš v moci
bez řetězů, lan , či pout.
Však nemohu přec uniknout!

Záře v očích tvých
je jasnější než Luna,
v jejich záblescích
jak písku je poušť plna,
tak touha tvá je v nich
a v nich jsou otázky,
zda v mém je srdci sníh,
když bije bez lásky.

Jak modlitbu tvé jméno
si opakuju stále,
jak malbu v kůži henou
jho oživuju dále.
Jak báseň tvoje slova
si recituju v mysli,
jsi vzácnost, Supernova,
jsi voda, chléb. Jsi kyslík.

Mé pocity se bouří,
jen zaslechnu tvůj hlas,
ač z úst se z chladu kouří,
mě rozpaluje zas.

Jsi každý úder srdce mého,
jsi něžné přítmí kamen,
jsi den halíc se do temného,
jsi nejčistších vod pramen.

Jsi vakuum kolem špín.
Jsi Země, Peklo, Nebe.
Jsi světlo, tma i stín.
Jsi horkost, která zebe.

Jsi bouře, vichr, vánek,
jsi cesta tam i zpět.
jsi se vším možným stánek,
jsi poupě, trn i květ.


Autor Ricarda Haner Lowery, 07.03.2011
Přečteno 523x
Tipy 8
Poslední tipující: Druza, Gabrielle, CULIKATÁ, labuť, Marcone, Kars
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí