VYZNÁNÍ aneb MÉ VLČÍ SRDCE

VYZNÁNÍ aneb MÉ VLČÍ SRDCE

Anotace: Nejsem vždy taková , jakou zdám se býti v očích mnoha.

Ach chlapče, jsem jiná tak.
Mladá a tak prázdná už.
Z mé duše zbyl jen pouhý vrak,
z mých slz krev černá, co by tuš.

Tvé srdce, to ti krvácí.
Jak šťáva z ovoce.
A tvůj tep - ten burácí.
Zběsile a divoce.

Víš, láska - to je divá zvěř.
Jak kůň, co škube za otěž.
Chceš ji zkrotit, že se vzpírá,
však s ostruhami vzácnost zmírá.
Též kope kolem, víří prach.
Chce zachránit se - cítí strach.

Ne. Nemám srdce pro lásku,
o které tak sníš.
A nežli žíti v závazku,
radš setluču ti kříž.

Ne. Nemám srdce pro lásku,
co v očích tvých tak plane.
Ne! Nedávej mi tu otázku,
neb odpověď ti stane.

Víš, svatba - pro mne strašná věc.
Moc tuhá, pevná, sprostá klec.
Jak majetku mi zdá se koupě.
Jak pojistit si věrnost hloupě.
Jest pošetilost odvěká,
jak slípku značit člověka.

Ach chlapče, jsem jiná ves.
Pro mně se svět točí!
Potřebuju jen tvůj les.
Dál srdce mé je vlčí .


Autor Ricarda Haner Lowery, 14.03.2011
Přečteno 365x
Tipy 1
Poslední tipující: Admen
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí