Bez ozdob

Bez ozdob

Anotace: Jenom tak, přímě a bez metafor.

Srozumitelně, bez patetie
vyprávím, jak se mi tu žije.
Jsi pryč a mě tu
na pospas světu
necháváš schoulenou,
malinko skoulenou
vínem a cigaretou.
Nohy se trochu pletou.
Čistě bez sentimentu
kapičku krve ze rtu
polykám bez vzdechu.
Není mi do dechu,
raději nadýchám.
Uprostřed dlaně mám
jahodu, která se
díky svojí kráse
hodila do básní.
Jenomže co já s ní?
Rodí se, tmavá,
nezajímavá
básnička o tobě.
Prostě a soudobě
nocím až do rána
věnovaná.
Bez špetky naivity
spisuju tyhle věty.
V nich suše, bez příchutě,
říkám, že miluju tě.
Autor Descardea, 16.03.2011
Přečteno 300x
Tipy 21
Poslední tipující: Pelican, Striptérka, Veru, patrikus, V.N.Losinský, Barpob, Květka Š., CULIKATÁ, Sweet KiWi, labuť, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Slamák dolů.

08.07.2011 20:05:00 | Pelican

Povedene. Jasne a pripomocare receno...Nektere slovni obraty se mi dost libej -

24.03.2011 07:46:00 | Veru

Reálná. Tvrdá. Skvělá!

16.03.2011 16:01:00 | Barpob

Jasný záměr, jasně vyjádřený - líbí.

16.03.2011 08:34:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí