Zeptej se

Zeptej se

Anotace: ..asi už neumím psát o ničem jiném..

Zeptej se vody, co utíká z výmolů,
zeptej se, jak se jí dneska tryská
a proudí z nejvyšších vrcholů
a ona Ti řekne, jak se mi po Tobě stýská…

Vyslechni Slunce a jeho zlaté permoníky,
jak se jim dneska svítí navenek,
kam umístí paprsky své průsečíky
a oni Ti ukážou obsah mých myšlenek…

Zeptej se kapek deště, co o zem pleskají,
zeptej se, jak rychle se půda promočí,
co zůstává a co se v prohlubních utají
a oni Ti řeknou, jak zbožňuju tu četbu očí…

Podívej na nebe a zeptej se mraků,
jak jen se jim stíní lidem pěším,
jestlipak snadno uvádí je do rozpaků
a oni Ti pošeptají, jak moc se na Tebe těším…

Zeptej se duhy, větru a hukotů sovích,
i jablečné aleje, co je ještě mladá,
všichni Ti stejnými slovy odpoví…
šepotem, jak mám Tě ráda,
jak Tě miluju…



A ptát se nikoho nemusíš…
Autor Jiná, 18.03.2011
Přečteno 443x
Tipy 38
Poslední tipující: Septi, Mraveneček, Rakasteta, Kars, James Libustka, dream in emptiness, Tamara, ZILA78, V.N.Losinský, zelená víla, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Určitě zeptám
ST

23.03.2011 08:08:00 | Kars

Tvá báseń je hezky napsaná,krásně se četla! láska je téma které se nikdy nevyčerpá má mnoho podob..ST :)

21.03.2011 19:06:00 | xoxoxo

Krásná práce....S.T

20.03.2011 10:41:00 | ZILA78

jemné obraty...

20.03.2011 01:08:00 | zelená víla

zeptej se mě
a stačí podívat se bez odpovědi
že všechny živly rozhodně to vědí
láska jde od vesmíru do země...

18.03.2011 21:02:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí