Variace na Píseň písní

Variace na Píseň písní

Anotace: Pís 8, 6-7 "Polož si mě na srdce jako pečeť, jako pečeť na své rámě. Vždyť silná jako smrt je láska, neúprosná jako hrob žárlivost lásky. Žár jejího ohně, plamen Hospodinův. Lásku neuhasí ani velké vody a řeky ji nezaplaví. (...)"

Už navždy jsem Tvá...
Ač jako sen se to zdá,
svá jména v srdcích vyryta máme
a pokušení se nepoddáme.

Ty můj a já jen Tvoje...
Ruku v ruce oděni do výstroje
jdeme válčit proti nástrahám.
Vždyť víš, že se lehce nevzdávám.

Nejsilnější zbraní je nám láska.
Není žádná nerozvážná sázka
vydati se jen s ní bojovat.
Musí vyhrát ten, co umí milovat!

Její žár, ten sežhne každý žal.
Vždyť Hospodin nám věrnost přísahal
a sebe navzájem dal nám jako jmění.
Tak velká láska není k zaplacení...
Autor Rakasteta, 22.03.2011
Přečteno 415x
Tipy 2
Poslední tipující: CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí