Báseň pro toho, jenž byl

Báseň pro toho, jenž byl

Anotace: *Asi to nejlepší vyznání, jaké jsem kdy napsala. Rozhodně nejniternější, nejobsáhlejší, nejupřímnější. Jde přímo ze mě. Z míst, kde to ani neznám. K inspiraci mi pomáhala přenádherná hudba.*

Byl jsi krásný,
děsivý
a inspirující.
Byl jsi nebezpečný,
překvapující
a výjimečný.
Byl jsi každý krok,
který jsem udělala.
Byl jsi každým slovem,
které jsem kdy psala.
Byl jsi každou písničkou,
co mi v hlavě zněla.
Byl jsi tónem,
jímž se struna chvěla.
Byl jsi nádherný okamžik,
prchavý
a nezachytitelný.
Byl jsi divoký mustang,
bez zábran
a bez pout.
Byl jsi nejsladší na světě,
sladší než všechna čokoláda.
Byl jsi cesta,
na které padala jsem ráda.
Byl jsi každým pohybem
mého těla.
Byl jsi touhou,
jíž jsem se chvěla.
Byl jsi chladivý,
uzdravující
led.
Byl jsi spalující,
omračující,
ohlušující
vášnivý
oheň.
Byl jsi vzduch.
Byl jsi voda po kapkách
padající na mou kůži.
Byl jsi vůně
snad ukradená růži.
Byl jsi každý můj úsměv,
byl jsi bláznivý smích.
Byl jsi plachtící slza.
Byl jsi prvotní hřích.
Byl jsi mé srdce, moje tělo,
byl jsi pírkem,
co z dlaní lehce odletělo.
Byl jsi přístavem,
ranní kávou,
byl jsi procházkou,
orosenou trávou.
Byl jsi sladkým vínem,
hořkou trémou.
Byl jsi princem
na bílém koni,
byl jsi námořníkem
na divokých vlnách,
byl jsi rytířem
bojujícím o svou čest,
byl jsi nekonečnou nádherou…
Byl jsi temná noc,
byl jsi ranní východ slunce,
byl jsi hvězdou mého života.
Byl jsi peklo,
byl jsi nebe,
byl jsi život,
byl jsi smrt.
Byl jsi tu
a byl jsi jinde.
Byl jsi se mnou,
byl jsi sám.
Spalující muž.
Byl jsi poklad,
byl jsi jediný smaragd,
co jsem kdy měla.
Byl jsi pravidlo,
co porušit jsem směla.
Byl jsi zákaz
a byl jsi svolení.
Byl jsi vrchol
a byl jsi noření.
Byl jsi výška
a byl jsi hloubka.
Byl jsi výhra.
Byl jsi zkouška.
Byl jsi prohry.
Byl jsi střemhlavý pád.
Byl jsi jediné, co si přát.
Byl jsi splněné přání.
Byl jsi odpověď na optání.
Byl jsi to, co lidé chtějí.
Byl jsi to, proč jsem se narodila.
Byl jsi sen, co jsem tajně snila.
I noční můra.
Byl jsi pro ně nic.
Pro mě jsi byl vším.

A stále jsi…
Autor Prinzeschen, 27.03.2011
Přečteno 517x
Tipy 11
Poslední tipující: kasparoza, strašidýlko-střapatý, Linzerka, klajusenka, Jacob P. Verlaine, Marcone
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásné ...

04.04.2011 08:37:00 | kasparoza

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí