Padlý Anděl

Padlý Anděl

Anotace: FALLEN ANGEL - Báseň věnovaná Dominice, jediné holce, kterou jsem doopravdy miloval...

FALLEN ANGEL
(Padlý Anděl)
--------------------------------------------------------
AGIOS ISCHYROS INCIDO ARCHANGELOS, AGIOS ANTANATOS.
(z latiny : buď pozdraven velký padlý anděli, buď pozdraven nesmrtelný).
--------------------------------------------------------

Viděl jsem umírat anděla, viděl jsem jak krvácí.
Slyšel jsem ticho v temnotě a cítil jak život se ztrácí.
Vídávám toho anděla jak temnotou kráčí.
Jeho duše klidu nedošla, v zrcadlové síni stále se odráží.
V síni v níž anděl byl zabit...
Zlé z dobrého vyšlo, tak jako příliš kladů tvoří zápor,
tak jako ticho našlo místo a stany tvoří tábor...

AGIOS ISCHYROS INCIDO ARCHANGELOS,
AGIOS ANTANATOS.

Ze zmatené duše oheň vzplál
a padlý anděl kráčel dál.
Napůl anděl, napůl démon
vládne čiré samotě,
společnost mu tvoří stíny, stíny minulosti.
Je sám, sám v temnotě.

Když vánek náhle utichl a plamínek šel spát,
i vzpomněl anděl na osobu, již měl nadevše rád.
Ta osoba je dívka, ji nejvíc miloval,
po lásce zbyla dýka, pak ticho, smrt a žal.
Už nemohl dát lásku, už nelze milovat,
Černá krev a pomsta, teď budou kralovat!

AGIOS ISCHYROS INCIDO ARCHANGELOS,
AGIOS ANTANATOS.

Za jeden sladký polibek daň tvrdou zaplatil
a lásku jeho jedinou mu už nikdo nevrátil.
Autor Yaevin, 02.04.2011
Přečteno 547x
Tipy 16
Poslední tipující: Findë, Malá Lucije, čas.běží, Majdalénka, Tamara, Matsuyama Tatsuko-chan, NikitaNikaT., Bona, hyenka, Doradan, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zkus v sobě najít ještě trochu světla... jen malinkatou jiskřičku, kterou jistě máš, pokud miluješ... prosím
ST(mimochodem)

02.04.2011 18:58:00 | Matsuyama Tatsuko-chan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí