Odstíny Van Gogha

Odstíny Van Gogha

Anotace: ...

Odstíny Van Gogha

Znám šepot svítání po ránu
i smutek dlouhých loučení
když osud přijde před bránu
ďábel si hraje na vránu
a učí plamen mlčení

shora si slunce cestu klestí
a píše stromy do katastru
otvírá automat na štěstí
na ebenovém náměstí
pod bílou sfingou z alabastru

na moři tančí pěna z větru
Van Gogh si míchá odstíny
na dálku mnoha kilometrů
září tvůj úsměv nevinný
rudý jak královské rubíny

láska si sedí na lopatkách
slavného mlýnu Moulin Rouge
kachličky zpívají na podpatkách
neznámou bajku o zvířátkách
své ženě nese růže muž.
Autor Frosty28, 04.04.2011
Přečteno 311x
Tipy 20
Poslední tipující: Alasea, ilona, Psavec, Maryje..., NikitaNikaT., hatlapatla, ZILA78, CULIKATÁ, strašidýlko-střapatý, šuměnka, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvělá báseňka.

05.04.2011 00:56:00 | Psavec

Nezbývá, než souhlasit se Šuměnkou. :-)

04.04.2011 17:05:00 | hatlapatla

geniální...
královské rubíny
nizozemí
body a čárky
odstíny
převratné vjemy...:)

04.04.2011 13:45:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí