Fata Morgána

Fata Morgána

Anotace: Tohle byl můj první pokus o báseň s volným veršem.

Už milión let bloudím
a jsem vším,
co Země omylem stvořila.

Jsem lvem
rvoucím se o kořist
a přesto
umírajícím hlady.

Jsem chromým orlem
v závratných výšinách
vlastní fantazie.

Jsem slunečnicí
zlomenou v půli
nedočkavou rukou dítěte.

Jsem poetou
bez rýmů
a hercem,
co nikdy nehrál.

Jsem obsáhlou knihou
bez
jediného písmenka.

Jsem slepec
schopný vidět jen tebe,
jsem beznadějný zoufalec
s jedinou nadějí.

Umřít
uprostřed bouřlivého žití
s vědomím,
že jednou
- aspoň jednou
pronikne tvůj zrak
clonou obyčejnosti
a spočine
na mně.

Hledám tě.
Hlídám tě.

Zběsilý tlukot srdce
mne upozorní
na tvou blízkost dřív
než se oči druhých
za tebou otočí.

A pak vyjdeš.
Tak náhle a zářivě
jako slunce
z bouřkových mračen.
Stejně vzdálená
a nedotknutelná.

Tvůj pohled
prolétne okolím
a ani na okamžik
se u mne nezastaví.

V tu chvíli mi dochází
marnost mé snahy.

Nač
poklekat před úsvitem.
Nač
modlit se k bohům...

Tisíce hvězd
na letním nebi
nesvítí pro nás dva.

Jak kruté procitnutí.

Znovu jsem tím,
kým jsem byl.
Jen nepatrným kamínkem
v písku pouště
po které už staletí kráčím
a snažím se dotknout
Fata morgány
Autor RobertM, 04.04.2011
Přečteno 368x
Tipy 11
Poslední tipující: Azure angel, Meriel, Lucucu, Maryje..., strašidýlko-střapatý, Kett
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

bez písku by poušť nevznikla..

05.04.2011 22:01:00 | Meriel

pokus o volný veřš je velmi zdařilý... jen škoda, že ST můžu dát jen jednou...

04.04.2011 16:14:00 | strašidýlko-střapatý

Čtu Tvé druhé dílko a opravdu
s jedním nádechem...krása :-)

04.04.2011 11:03:00 | Kett

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí