Aprílové dievča

Aprílové dievča

Anotace: ...

Zvláštna atmosféra ticha
chladivé bezvetrie
tá bolesť pichá
Moje červené vlasy
a jeho mužná hruď
Na oblohe elektrizujú blesky
možno nás zabije prúd
(?)
Možno umrieme
v spoločnom objatí
Možno vydýchneme naposledy
pre túto chvíľu
Možno prejdeme v búrke
svoju Zelenú míľu
Možno zvädneme ako tie kvety
Možno odtiaľto odídeme teraz a hneď
ako (ne)detské deti(?)

Kvapka dažďa
kvap
priesvitná ako moja tvár
priesvitná ako moje pery
mala som vstúpiť
do iných dverí...

Slza
kĺže sa po mojom líci
nekonečno veľa strán
tých našich mincí

Stromy bojujú
a vietor tiež
objíma ma
"ČO vlastne chceš?"
pod hrubými vetvami stroma
CHCEM koniec
Zas a znova.

Chcem aby ma zabila
práve táto búrka
VEľMI to chcem.
Pýtam sa teda Boha
či odísť smiem?

....

Chcela by som,
aby ste si ma pamätali ako dievča,
ktoré verilo vo víly.
Chcela by som,
aby ste nezabudli, že som bola narodená v Apríli.

Bola som Aprílové dievča.
Autor Mišiačik, 08.04.2011
Přečteno 383x
Tipy 12
Poslední tipující: Emmelia, Zasr. romantik, labuť, Paulín, CULIKATÁ, Petbab
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ďakujem Vám veľmi pekne

11.04.2011 19:04:00 | Mišiačik

naozaj Ti prajem všetko najlepšie k narodeninám a ďalšie básne ako je táto

09.04.2011 05:00:00 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí