Krásko tajemná, po vůni tě znám

Krásko tajemná, po vůni tě znám

Anotace: Jak teď přemýšlím nad tím, co sem napíšu, spíš mě napadl námět na úvahu...Je krása opravdu tak důležitá, co nás nutí hledat v protějšcích krásu a když krásu nalezneme, neomrzí nás jednou??? A jestli někdo ví, jak voní plavuňka, tak mi to napiště :)

Láskou jsi obepnula moje srdce děravé,
z tvého klína přivanula vůně plavuněk,
moje krásko z filmových pláten,
co ze snů jsi mě budila,
bylo nocí probdělých,
o které jsi mě připravila,
nad ránem tvá silueta zmizela,
že by to byl sen?

Další den a ty celá v něm,
bože, ať to není zase sen,
pojď ke mně blíž, přivoním
jsi to ty, co nedáš mi spát,
ty kdo bylinkovou koupel
denně si dopřáváš,
pevně mě chyť a nepusť,
svědomí odpusť,
teď nelze řídit se rozumem,
srdce tebe poslechnu,
veď mě za ní,
tam kde slunce
je jediným svítidlem,
měsíc nočním příslibem,
že sladce bude se spát,
s tebou, tvojí krásnou vůní
a sametovou přikrývkou,
která slzy do očí vhání.

Ráno za rozbřesku,
paprsky mi přes víčka,
otevřou oči,
ruku vedle sebe položím,
ty?
Už tu dávno nejsi,
jen ta vůně v pokoji
je přeci,
neměl jsem věřit srdci,
ta první, poslední noc
ve mně zůstane
jako šrám na duši,
jednou se zahojí.
Autor Souný, 31.01.2006
Přečteno 614x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jak tě někdy mohlo jen napadnout, že tu nemáš co dělat?!Tahle báseň je úžasná! Já se rozumem neřídím...

05.02.2006 19:33:00 | Trdlo

Když má rozum převahu,nemá to cenu.Hezký!!!

01.02.2006 09:22:00 | takova

jj, někdy je lepší nepřemýšlet a poslouchat srdce, když nejde o život...

31.01.2006 21:25:00 | Souný

lepší prožívat a netušit jak ....něž váhat... básnička hezká

31.01.2006 21:22:00 | DiXak

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí