Cestou necestou

Cestou necestou

Anotace: ..tento týden je nějaký hojný :)

Jdu jehličím a zhoustlým lesem,
skála se otvírá v širokém rozpětí,
ozvěny hlasu Tvého mi nese
a ukrývá hluboko do pamětí…

Jdu tmou a neprůhlednou nocí,
měsíc mi na zádech něžně klečí,
chrání Tvé prsty na mých bocích,
bych navždy si pamatovala to bezpečí…

Jdu pustinami za sněžnou čárou,
hvězdy na dosah mi servírují gin,
můj dech se sráží s mlžnou párou,
když jméno Tvé šeptám do výšin…

Jdu po Tvých stopách, duhovou ulicí,
slunce si právě smývá ranní ospalky,
čerstvé zlato mi rozlévá po lících,
bych zářila si až za Tebou…do dálky…

Jdu rozedněným nebem, tou nejkratší z cest,
by už brzy byla loďka u Tvého molu,
beránci mě chtějí na svých bocháncích svézt
a čekají…až zašeptám…už dolů…
Autor Jiná, 29.04.2011
Přečteno 411x
Tipy 31
Poslední tipující: Septi, Kars, šuměnka, Mraveneček, la loba, hašlerka, Tamara, ZILA78, JohnyD., Mbonita, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ty jsi snad ta nejlepší mladá básnířka na světě.

23.06.2011 19:21:00 | Septi

usmívám se nad tou náderou
nad láskou velké inspirace
nad city, o něž se tu jiní poperou
k Tobě se vždycky budu vracet...

01.05.2011 12:41:00 | šuměnka

Kousek Tvého verše si vypůjčím, snad toho, co se mi moc obzvlášť líbí ...
...
Měsíc na zádech něžně klečí

a já schoulená do bezpečí
svých představ a křehkého snění
zas vpíjím se do rozednění ...
...

29.04.2011 17:44:00 | Bambulka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí