Část duše

Část duše

Anotace: ...

Vločka sněhu přistála mi na dlani
A v tichém nářku zmizela
Jak moje duše necelá

Teplo rozehřálo ji

Tančí a zpívá si, dopadá měkce
By jak víla nesmělá
Pouť svou zakončila
V hlubinách zapomnění

Jak stopa tuše
Kreslí mi po tváři
Obrazce nitra
Nesměle vytváří

Chlad mého srdce
Tak ve vzduchu zazáří...

V studeném větru
Zbožně třu si ruce
Ať tvář mou ledovou
zakryjí prudce

Bez slz a bez ptaní
Jen k tobě zašeptám:
„Vrať mi část duše.“

Než sežehneš mě žárem docela...
Autor deep inside, 06.05.2011
Přečteno 433x
Tipy 6
Poslední tipující: Azazen, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tahle báseň se ti povedla...moc se mi líbí

12.05.2011 20:42:00 | Blázen Viky

Krásné, hlavně ten konec je povedený :-). S úctou Azazen

12.05.2011 12:47:00 | Azazen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí