Mladá dívko

Mladá dívko

Anotace: Mlčeti stříbro, mluviti zlato...

Ach, ta dívka, tak mladá, tak se stydí
Ach, ta dívka, tak krásná, jak mi chybí.

A proč, proč se pořád lidi ptáte?
Vždyť odpověď vždy na otázky znáte.

V noci, kdy v krbu oheň září
V okamžik, kdy i mladí jsou staří.

V srdci nesvár, bolest se zde vaří
A dívka krásná se krásně tváří.

V hlavě strach a v duši rozkol
A to nakonec jen pro nesmyslný úkol.

Ach, dívko prosím, zůstaňte se mnou
Ach, dívko prosím, jen pro teď, pro jednou.

Já vím, já vím, ústa má jen mlčí
Avšak oči mé, krásná dívko, slova srdce ječí.

Pohleďte, neodcházejte a pohleďte prosím
Proklínám ústa svá, kvůli kterým mlčím.

Ach, dívka má, tak krásná v prázdnu mizí,
A vše, co měl jsem, je mi náhle cizí.
Autor Jacques-ds, 14.05.2011
Přečteno 330x
Tipy 1
Poslední tipující: Liena
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

začátek mne docela zaujal, konec už tak ne...

15.05.2011 00:17:00 | blue

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí