Jak přišel princ

Jak přišel princ

Anotace: ..pohádka..delší..

Za vrcholky hor, daleko od lidí,
tam, kde zrak ostatních nevidí,
tam každý den smutněla jedna princezna,
nešťastná, zamračená a ne moc líbezná…

Každý večer usíná v zábraně prázdnoty,
každé ráno se do smutku opět zaplétá,
nikoho nezná, nemluví, jen v sepětí nicoty,
beznaděje, beze sil, v samotě zakletá…

To na konci Země, tam na druhém břehu,
tam bydlí princ a jeho uhasínající svit,
hledá teplo, bezpečí, lásku a něhu,
uvězněn v ponurosti a nechuti dýchat a žít…

Jednoho dne, po spousta letech a vlnách smutku,
kdy všude byl jen slz třpytivý rej,
přišel sám osud a řekl jim: vskutku,
ještě naposled, ještě dnes to nevzdávej…

I vítr šeptal: naděje tu pořád žije a úpí
a radost stále vymílá nedaleké potůčky,
tak princ pomalu vyšel ze své chalupy
a princezna mu šla naproti, malými krůčky…

V ten den, v momentu bláznivého potkání,
když život zrychleným tepem zavání,
došlo k vysvobození ze zakletých světů,
vzájemně se dotkli dlaní a retů…

Jezero zestříbrnělo, oblaka se barví dobronzova,
stádo srdcí po cestách šťastlivě kluše,
samota se smutkem se už navždycky schová
a ze dvou těl vykvétá jedna duše…

Ze dvou bytostí vyrůstá štěstí v kapkách rosy,
ze dvou srdcí vede pěšinka dýchajíc v jistotě,
princezna povídá: jsem šťastná, neopouštěj mě prosím
a princ na to: neboj se neboj,
jsi to nejkrásnější v mém životě…

…kéž tahle pohádka nikdy neskončí…
Autor Jiná, 17.05.2011
Přečteno 436x
Tipy 26
Poslední tipující: Juan Francesco de Faro, hyenka, la loba, Psavec, malá slečna, Caricia, JohnyD., Květka Š., Maryje..., Kett, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jak moc rád jsem součástí
této nekonečné pohádky
s tak krásnou princeznou
která se může naplno smát
a nemusí se ničeho již bát
ani samoty, ani smutku

z toho už jsem ji vysekal
osud nám podal
pomocnou ruku a to
nikdy z nás nečekal
a v nalezení protějšku
snad ani nedoufal

teď už se budu navždy
hýčkat Tvé dlaně a rty
moje princezno, co vždy
mě rozveselí, a úsměv dodá
s tebou je to ta pravá
laská věčná, nezničitelná
.
.
.
nekonečný příběh vskutku

17.05.2011 18:51:00 | JohnyD.

Kdyby byl život jako pohádka...

Moc hezké :-))

17.05.2011 18:12:00 | Kett

moudrý vítr šeptá o naději
že hloupost stát a vůbec nikam nejít
moudrý vítr šeptá o citu
že třpyt a láska jsou i ve skytu...:)

17.05.2011 17:33:00 | šuměnka

To je nádherná pohádka a už vím, co budu mít dnes večer za večerníčka-Tvou pohádku:-))

17.05.2011 17:08:00 | CULIKATÁ

Pěkně zamilovaná :)

17.05.2011 17:02:00 | Tomáš Přidal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí