Květomluva

Květomluva

Anotace: Milostný rozhovor, pomocí květin.

Nejprve narcis nesu ti s úsměvem,
koho by neupoutal tvá krása?
Zůstaň stále taková.

Obrázek pomerančovníku,
odpověď tvá.
Mou lásku si musíš umět vydobýt.

Já orchidej ti dávám.
Je možné tvé srdce obměkčit?
A růži rudou do vlasů ti vplétám,
miluji tě.

Šeříkem voňavým,
můj pokoj ozdoben.
Miluješ mně opravdu?
Není to jen sen?

Bílá kamélie říká,
že rozkošná jsi.
Lilie do zlata jen pro tebe září a
vroucná je má láska k tobě.

Já tobě fialu, jarní a krásnou
a ty mě hyacint.
Milujeme se. Srdce mé náleží jen tobě,
na oplátku dáš mi své.

Pod vlašským ořechem
sytíš nové naděje ve spokojený život.
V čerstvém senu vím,
to ty přinesla jsi mě štěstí.

Tulipán žlutý v zahradě, podívej.
Ve tvém úsměvu je slunce.
Afrikán přizvukuje, on ví.
Nepřestávám tě milovat,
mé srdce nezná falše ani nevěry a tluče jen pro tebe.

V žitném poli
po tobě toužím.
Tam chrpa modrá prozradí tvým očím lásku.
Jsem šťastný.

Věnec vavřínový
zakončí rozhovor polibkem a...
... a čistá láska vítězí.
Autor Martin Antonín Prokop, 22.05.2011
Přečteno 671x
Tipy 19
Poslední tipující: Antares, Maryje..., labuť, Gabrielle, CULIKATÁ, zenge, Noc17, Kett
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná...

03.09.2011 08:55:00 | Maryje...

1000em vůni může láska vonět a vždycky to je krásné... Vítám Tě mezi námi!

23.05.2011 07:42:00 | labuť

krásná květomluva lásky :))

22.05.2011 20:15:00 | xoxoxo

:)...romantika a při tom to není blbé...:)..pardon :)

22.05.2011 20:03:00 | Noc17

Láska krásně voní :-)

22.05.2011 19:54:00 | Kett

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí