Teče teče říčka...

Teče teče říčka...

Anotace: ..a vymílá břehy..

Teče teče pramínek po Tvých vlasech,
jemně brázdí husté konečky,
kam jenom dál on vydá se,
protéká si svobodně bez vlečky…

Teče teče pramen po křivce Tvých řas,
opatrně rozčesává část po části,
kam jenom dál on postaví svůj sráz,
proplouvá snad každou oblastí…

Teče teče potůček po Tvém strništi,
do hladka vymílá obrysy líce,
kam jenom dál on si prosviští,
nabírá s sebou kapek na tisíce…

Teče teče potok po Tvém zádoví,
do oblých tvarů poklidně usedá,
kam jenom dál cesta mu napoví,
jakou jen trasu sám si vyhledá…

Teče teče říčka do skrytých míst,
pečlivě vyhloubá jednotlivé břehy,
kam jenom dál bude si číst,
do jakých stránek vyšije stehy…

Teče teče řeka do těla strouhy,
to já ji tou jemnosilou rozvádím,

to já jsem tím tokem dlouhým…

…a něžně Tě tak hladím…
Autor Jiná, 24.05.2011
Přečteno 431x
Tipy 28
Poslední tipující: Juan Francesco de Faro, la loba, James Libustka, JohnyD., zenge, Kett, CULIKATÁ, chicacheca, Tomáš Přidal, labuť, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

jsi ta nejkrásnější a nejjemnější řeka, jakou znám :-*

25.05.2011 00:19:00 | JohnyD.

..ty jsi říčka něžná
pak jsi řeka divoká
co ty břehy nezná
..teče jen tak..
...od oka...
---
Dobrý,ST!!!
---

24.05.2011 15:58:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí