Prvně jsem ji uviděl...

Prvně jsem ji uviděl...

Anotace: první pokus o sapfickou strofu

Prvně jsem ji uviděl vedle krále
státi, ženu jedinou která velí
vojskům tuto na Zemi, srdce buší
neznalé spásy.

Viděl jsem ji podruhé, stál jsem v davu,
jásal, vítal ochránce země naší,
spřádal ódu na oslavu, srdce buší
neznalé spásy.

Viděl jsem ji potřetí, pěl jí ódu,
lehce křehce usmála se, klopí oči,
nelze jinak, miluji, srdce buší
neznalé spásy.
Autor pilot Dodo, 12.06.2011
Přečteno 357x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, tato22, synanceia
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí