Sen

Sen

Anotace: báseň psaná za noci při otevřeném oknu, kudy přichází vždy ona, dívka, co říká se jí sen...

Stojí tu dívka a němá slov
stojí tu a v očích slze
dívka, co přichází zpoza snů
přichází a mizí prsty skrze

tulí se ke mně a hluboce dýchá
tulí se a hvězdy ve vlasech
zpívá, ač slov píseň postrádá
a opět tichne v ranních časech

Má víla nocí a prázdnota dnů
víla, co šeptá mi něhu
přichází, když vše se halí v temno
a odchází tiše jako vločka sněhu

Stojí tu se mnou a kanou slze
stojí tu a po celou noc
dívka, jenž ráno zase zmizí
ačkoli zůstat by chtěla moc
Autor Jean-Michel, 13.06.2011
Přečteno 362x
Tipy 3
Poslední tipující: CULIKATÁ, Skalsky Pavel
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí