Prozraď lásko

Prozraď lásko

Anotace: ...Jen se klidně svěř...

Pověz moje lásko dávná, proč v mém srdci vzrostla mříž?
Že dobro s zlem prý neprohrává, tvrdíš ty, jež necítíš.
Prozraď mi, ty cite zvláštní, kdo že vlastně sami jsme?
Ženeme se do propastí, a pláčem, když je potom zle.

Pošeptej mi ve svých výškách, kam my lidé směřujem?
Kdykoliv se postavíme, zas nás k sobě strhne zem.
Vykřič mi to ve svém lesku, proč mám s tebou jenom žal?
Proč jsi vždycky plná stesků, a není, kdo by varoval?

Svěř se mi, ty omámení, proč nás tou svou krásou vábíš,
když nás v krutém probuzení povalíš a vždycky zraníš?
Řekni mi to, nebuď plachá, proč námi tak pohrdáš?
Proč si s námi jenom hraješ a čím to, že nás tolik znáš?

No tak promluv bolná kráso, pročpak nosíš trápení?
Proč i po tom všem zas toužím, a proč se to nezmění?
Mlčíš jen a usmíváš se, místo očí hvězdný třpyt,
zklamalas mne ve své kráse, bez tebe však není líp.
Autor Anjesis, 25.06.2011
Přečteno 418x
Tipy 38
Poslední tipující: Samanta, khantengri, Zuzanka.D, Darkness, klajusenka, Avola, Leedram, seh, Justýna, Hedvika, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Trošku mi to připomnělo jednu báseň od Baudelaira.. nádhera.. :)

25.06.2011 22:52:00 | Charibeja

Opravdu nádherná báseň...myslím že je umění napsat delší báseň tak,aby každé slovo mělo svůj význam...Marsinka

25.06.2011 21:48:00 | Marsinka

Báseň by chtěla trochu zjednodušit, na vyjádření je použito mnoho slov, ale stále to tvému dílu neubírá na kráse. Je to jen kosmetická vada. Verše se mi velice líbí. S úctou
Azazen

25.06.2011 18:31:00 | Azazen

Jedna z Tvých opravdu nejkrásnějších básní...

25.06.2011 18:20:00 | la loba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí