Ruce v trní

Ruce v trní

Anotace: Asi každej někdy zažil,když se nemohl rozhodnout......

Jedna růže mezi trním,
velmi zvláštně a divoce voní.
Jedna růže mezi keři,
uchráněna od divoké zvěři.
Jedna růže, čtyři ruce
růže voní, bijí srdce.

Každý utrhnout by ji chtěl
jen na sebe přitom myslel.
Jak voněla by jenom pro něj,
tak trhají ji - ach ouvej.
Růže z keře utržená,
jak matka od dítěte odtržená.

Už hádají se o ní ruce,
jejich slova chutnají trpce.
Už opadávají z růže plátky,
teď by to ruce chtěli vzít zpátky.

Zabili ji, tu přirozenou krásu
a ona nevydala při tom ani hlasu.
Leží na zemi uschlá, zvadlá
ruce odešli zbyl jen kus prázdna.
Takový je osud květeny,
sladce vonět, pak umřít bez viny!
Autor Roxan, 07.02.2006
Přečteno 384x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tuhle mám hrozně ráda... ta se ti fakt povedla..

30.07.2006 18:42:00 | cZechmade

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí