Ohnivý panáček

Ohnivý panáček

Anotace: Planoucí proti své vůli...sám...bezradný.

Plamínky pokrytý
Ohnivý panáček
Pod jeho kroky doutná zem
Stopy do země vyryty
V žilách mu koluje lávový krém

Nesčetně let hledá někoho, koho nespálí
Osobu, jež jeho žár ustálí
Sám spálil se tolikrát, že oheň, co stále hoří
obranný kruh kolem něj tvoří

Nad potokem stojí
Zvažuje kroky
Neví, co dál
Vteřiny plynou jak roky

Jen krůček ho dělí od vodní hladiny
Jindy hasí žízeň
Teď však života plamen
Tomu, kdo odmítá jeho přízeň
Ztupí nůžky z papíru kámen

Poslední ohlédnutí plno naděje
Však na pomoc zřejmě nikdo nepřišel
Konec bude než se naděje
Kéž tiché prosby by někdo (vy)slyšel

(Šeptá):
Jedna:Je po všem
Dva:je s ní
Tří:zachráněn ovšem
Čtyři:v okamžik poslední
Autor Serja, 26.07.2011
Přečteno 389x
Tipy 4
Poslední tipující: Petbab, Lucucu, Houda
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí