Perličky

Perličky

Anotace: Krásné modré oči, jako dvě zrcadélka v nichž odráží se blankytné nebe plné třpytu...

Perličky

Zdá se mi, že se třpytí,
vždy když pohled zvedáš,
snad nikdy se nepřesytí,
tvé oči, v nichž perličky máš.

Chtěla bych je pochytat,
světýlka, co nezhasínají,
schovat a nenechat létat,
však ony ví, co skrývají.

Jako když se dívám na jezero,
v kterém hvězdy se odráží,
když slunce zapadá v šero
a tvé oči se ani nesnaží.

Zdá se mi, že nejsou skutečné,
jen kapky slziček chladných,
vím, otázky jsou zbytečné,
ale odkud jsou perličky v očích tvých?

Řekni, proč se tak třpytí
a poutají mé pohledy na tebe?
Teď chci já tou záhadou býti
a uloupit perličky pro sebe.
Autor Juřinka, 04.08.2011
Přečteno 356x
Tipy 4
Poslední tipující: Mraveneček, tato22
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí