Jen lítost nestačí

Jen lítost nestačí

Anotace: od modřin k odpuštění? ne...

Proč nutíš mě znovu zamýšlet se nad osudem,
držíš mě za ruku a úpěnlivě prosíš,
když vím, že lepší už to nebude,
a ty dokola tvrdíš, že mě stále v srdci nosíš.


Nevzdáváš to a chceš bojovat s nadějí,
vrátit ty chvíle, kdy choulily se k sobě naše těla,
když za teplých večerů vkrádal jsi se ke mě potají,
v těch chvílích já stát se navždy tvou paní chtěla.


Prsty na nahém těle popsal jsi mi život,
byl jsi jako zaběhlý básník co pro lásku skládal,
příběh měl být plný zaručených jistot,
uvěřit té pohádce, jsi mě žádal.


Bláhová, jako oslepená já uvěřila,
místo blaha přišla starost,
když tvá ruka mou tvář prvně udeřila,
ďábel předal ti všechnu svou špatnost.


Mazlivé chvilky staly se minulostí,
láska tvá zdobila mě už jen modřinami,
mou vlídnost a něhu, oplácel jsi ještě větší zlostí,
občasné neshody už nekončily domluvami.


Za to všechno, teď prosíš odpuštění,
vánek z tvých úst chladí ještě nezhojené rány,
plachá jako kotě, bojím se dalšího utrpení,
nevěřím už ďáblovým slovům co byly mi nesčetněkrát nalhány.
Autor nikoolkaaa, 09.08.2011
Přečteno 400x
Tipy 6
Poslední tipující: strašidýlko-střapatý, CULIKATÁ, čas.běží
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vzpomínky na to zamrzí, vzpoměla jsem si dnes a napsala to takto. Bohužel, děje se to všude ve světě a je blblost přehlížet to. Moc děkuji, hlavně jestli se báseň líbí...

09.08.2011 15:55:00 | nikoolkaaa

aha..:D
tak to je dobře, že to neprožíváš! Drž se, existuje spousta hodných krásných muřů i chlapů!!

09.08.2011 15:50:00 | čas.běží

Napsala jsem to, stalo se to kdysi dávno...
Jen jsem chtěla napsat to, co se nestalo jen mě a
že v tom jsou i jiné dívky, ženy. A že se některé nechají trápit dál. Bylo to napsáno pro ně...děkuji moc :-)

09.08.2011 15:46:00 | nikoolkaaa

nikoolkooo, nesmíš se nechat
jdi se mu max.vysmát..
chudák, nemá k ráně doleko
tak ho nemůžeš mít blízko

09.08.2011 15:42:00 | čas.běží

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí