Lampión a můra...

Lampión a můra...

Anotace: Prostě.

Kolem kýčovitých lampiónu z krámku Madame Claire,
Mámivým tancem nechávají se unést noční můry šer
Podpostelí, podskříní, podvědomí.
Křídla se o sebe třou a nevýraznou tmou
Prach, sopečný popel konce, na Tvé rty pomalu dopadá.
Líbáš mne a já bych rád trhal květy ve Strachu zahradách.
Ale ne, už dávno vím, že smrtihlav je jen hráč s falešnými kartami.
A my nejsme si neznámí. Neodcházíš...

Ani když lampiónů světla mění se v bludičky s krásnými těly,
Lákajíc, aniž by se rděly, k návykové touze, nektaru, potu.
Který mne, despotu, nikdy nepozná, protože chci znát jen Tebe.
Ani já neodcházím.

Ale může se stát, že jeden z nás přeci sfoukne lampióny,
Pokoj začne pohlcovat noc, nebudeme se moci hnout a ticha tóny budou řvát.
Budeš chtít odejít oknem a já Ti řeknu, jen jdi, však běž.
Neměj strach, smrtihlav je s Tebou a jeho křídla Tě odnesou
K dalším lampiónům v jiných bytech.
Aby znova jsi mohla líbat, předávat můr prach a probouzet nechtíc strach,
Že jednou zase bude tma.
Autor Daya, 13.08.2011
Přečteno 326x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí