Kapitánovi...

Kapitánovi...

Anotace: Musím říci, že mi rýmy místy nesedí, ale což, jak se říká, "to se vsákne" :o) Můj drahý Williame, nenastane našemu srdi soužení, však, až se budeš bát, koukni se na malou lodičku, a vzpomeň si na náš příběh, který tady stojí :o)*

Sbírka: Jistoty a nejistoty aneb láska je jedna a ta samá

Jednoho dne, vypluly na moře dvě lodi..
A každá měla svého kapitána..
Na každé z nich hlídali nosohledi..
A posádka se bála rána..

Po třetí noci a třetím dnu...
Strhla se hrozivá bouře...
Která byla jak ze zlého snu..
A kapitán se štítil souše...

Najednou se roztoupila voda...
A vyšla paní s lodí v ruce...
Nastal výbuch, jako sůl a soda...
A ta milovala Tě tuze...

Podala Ti novou loď..
Tys nastoupil i se svou mužskou posádkou..
A vzal sis ji za svou choť...
Už nehádal ses s poslední desátkou...

Žil jsi šťastně na širém moři...
Se ženou a dětmi Tvými...
Svůj svět jsi do ní vložil..
A panoval jí se sny svými...

...

Byl jsi panovníkem dobrým tuze...
A dodnes si se svou loďkou hráváš...
A pak líbal jsi mě drze...
A smutek nepoznáváš...

Tak koukni se na svůj noční stolek,
A vezmi to rukou Tvou lodní spásu..
Opovaž se použít holící strojek,
A vzpomeň si na tu noční krásu..

Co nás za záhadné noci dohromady dala..
A naše srdce v jednom okamžiku vzala..
Za nedlouho v jedno slila..
A naše Láska nad zlem zvítězila..

Nikdy se Tě nevzdám :o*
Tím si buď jistý! :o*
Autor Leedram, 01.09.2011
Přečteno 513x
Tipy 32
Poslední tipující: Emmelia, tato22, ECHO PARAZIT, Findë, hašlerka, Psavec, Jiná, CULIKATÁ, Rezkaaa, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hezky napsaná báseň.

09.03.2012 20:35:17 | korzar

Velice děkuji :o)

09.03.2012 20:37:20 | Leedram

celkem se mi líbí v psaný příběh či scénář v básni.

20.09.2011 20:18:00 | ECHO PARAZIT

Během černé bouře já k lodi se dral,
pro temná mračna naděje se vzdal.
A z temných vln z nenadaní,
vystoupila krásná paní.
Snad víla nebo duše moře,
neznajíce žádná hoře
nabídla mi lásku svojí,
od té chvíle mé srdce ve svých dlaních hojíš.
A vím, že to tak zůstane už na věčné časy Lee :-*.
Miluji Tě :-*.

01.09.2011 22:12:00 | Ďábel strážný

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí